Clienți corporativi

LISTAREA/ADMITEREA OBLIGAȚIUNILOR LA BURSA DIN VIENA

Procedurile de admitere și listare pentru piețele reglementate sau includerea în MTF ( a treia piață )

În cadrul Bursei din Viena, admiterea la cota sau includerea în tranzacționare ( MTF ) de obligațiuni și a programelor de emisiune se caracterizează prin proceduri rapide și taxe mici. În cazul în care un program de emisiune este admis la Bursa din Viena, obligațiunile emise în cadrul programului vor fi listate / incluse , fără procedură de admitere / incluziune . Tranzacționarea de obligațiuni ar putea începe la două zile după Bursa din Viena a primit termenii obligațiunilor .
Admiterea la cota de obligațiuni trebuie să fie cerută de către emitent pentru una dintre cele două segmente de admitere reglementate prin lege ( piața oficială și a doua piață reglementată ) . Obligațiuni sunt incluse în tranzacționare în MTF ( a treia piață ) la cererea unui membru al bursei / o instituție de credit / o societate de investiții . 


• Piața oficială și a a doua piață reglementată sunt piețe reglementate în sensul MiFID .
• Admiterea sau includerea la tranzacționare poate fi acordată pentru un segment sau mai multe segmente .

Mai jos este o scurtă prezentare generală a celor două piețe reglementate și a facilității multilaterale de tranzacționare (piața a treia):

Aplicant

Piața Oficială

Emitent plus un membru al bursei

A doua piață

Emitent plus un membru al bursei

piața MTF (piața a treia)

Un membru al bursei sau o 
instituție de credit sau 
o societate de investiții

Dimensiunea minimă a emisiunii

EUR 725,000

EUR 725,000

Nu e prevazut

Prospect

obligatoriu (excepții posibile, vezi mai jos)

obligatoriu (excepții posibile, vezi mai jos)

Nu este nevoie

Numărul minim de unități

Nu e cuantificat

Nu e prevazut

Nu e prevazut

Free float

Nu e cuantificat

Nu e prevazut

Nu e prevazut


Următorii pași spre o listare sunt necesari :

Bursa din Viena decide cu privire la cererile de admitere la listare sau includere la tranzacționarea de obligațiuni bancare în câteva zile. Tranzacționarea de obligațiuni poate începe la două zile după admiterea a fost acordată sau includerea a fost finalizată.

Listarea pe o piață reglementată este în mod normal supusă unui prospect. În ciuda acestui fapt, Legea Bursei de Valori din Austria (§ 75 secțiunea 2) acordă următoarele exceptii de prospect.:

  • Obligațiuni emise de Republica Austria, de republicile federale austriece și de statele membre SEE: 
    Piața oficială: admiterea „automată” prin lege (§ 66 secțiunea 5 Legea bursei) pe piața oficială. După depunerea termenilor și condițiilor listării obligațiunilor este posibilă două zile mai târziu. 
    A doua piață reglementată: admitere pentru listare fără prospect
  • Obligațiuni emise de un organism public al unui stat membru SEE: Admisie pentru listare pe piața oficială și pe a doua piață reglementată fără prospect.
  • Obligațiuni garantate de Republica Austria, de o republică federală austriacă, de un stat membru SEE sau de un organism public al unui stat membru SEE: Admitere pentru listare pe piața oficială și pe a doua piață reglementată fără prospect.  

 

Admiterea pe piața oficială sau a doua piață reglementată poate fi acordată fără a fi nevoie de un prospect de listare în cazurile menționate mai sus.  

SWAP-URI PE RATA DOBÂNZII

OFERTE PUBLICE ȘI PRIVATE

Că alternativă la finanțarea prin emisiunea de obligațiuni sau creditare bancară, companiile pot decide inițierea unei oferte publice primare (IPO) sau a unei oferte publice secundare (SPO).

Alte tipuri de oferte pentru care Blue Rock Financial Services oferă servicii de consultanță și brokeraj sunt oferte publice sau private de cumpărare / vânzare, tranzacții prin care se efectuează tranzacții cu pachete de acțiuni importante.