Informatii generale

Ce este un fond de investitii?

    Fondurile de investitii sunt scheme de investitii colective bazate pe un portofoliu diversificat de active: atunci cand investesti intr-un fond, dobandesti proprietatea care corespunde unei parti dintr-un portfoliu de actiuni sau obligatiuni deja selectate si gestionate activ de experti. Aceasta inseamna ca investitia in fonduri ar trebuie sa fie mai sigura decat achizitionarea de instrumente individual, din cauza diversificarii fondului si a experientei administratorilor.

Ce fonduri oferim?

Blue Rock Financial Servies actioneaza ca distribuitor si agent de plata pentru 5 fonduri de investitii reglementate care sunt pasaportate din Austria in Romania:

   NOAH F22 Multi Asset Fund

   PM2(USD)/EUR

 PM4

 Ariquon Wachstum

PM3(USD)/EUR

Toate fondurile mentionate mai sus sunt administrate de LLB Invest Kapitalanlagegesellschaft m.b.H

bluerock business meeting

  Argumente Pro

Diversificare

Fondurile de investitii si-au raspandit investitiile prin mai multe vehicule de investitii diferite, ceea ce reduce efectul pe care il va avea orice titlu sau titluri asupra portofoliului general. Deoarece fondurile de investitii pot contine sute sau mii de titluri.

Managementul expertilor

Multi investitori nu au cunostinte financiare pentru a-si gestiona propriul portofoliu. Cu toate acestea, fondurile de investitii "non-index" sunt gestionate de profesionisti care isi dedica cariera in a ajuta investitorii sa primeasca cea mai buna compensare a riscului in functie de obiectivele lor.

Imbunatatirea lichiditatii

Fondurile de investitii, spre deosebire de unele investitii individuale pe care le poti detine, pot fi tranzactionate zilnic. Desi nu sunt la fel de lichide ca actiunile.

Confort

Daca investiti pe cont propriu, in mod ideal ati petrece timp cercetand piata. De asemenea, va trebuie sa achizitionati o gama larga de instrumente financiare pentru a ajunge pe acelasi nivel ca si fondurile de investitii. Apoi, va trebui sa monitorizati toate acele valori mobiliare. Alegerea unui fond de investitii este ideala pentru persoanele care nu au timp sa-si gestioneze portofoliile.

Reinvestirea Venitului

Un alt beneficiu al fondurilor de investitii este ca va permite sa va reinvestiti dividendele si dobanda in actiuni suplimentare alte fondului, in felul acesta puteti profita de oportunitatea de a va dezolva portofoliul fara a plati comisioane de tranzactionare.

Gama de optiuni si obiective de investitii

Exista Fonduri pentru investitorul extrem de agresiv (nivel de risc ridicat) si pentru investitorul obisnuit (nicel de risc scazut) – de exemplu, fonduri de pe piete emergente, fonduri de obligatiuni de calitate investitionala si respectiv, fonduri echilibrate, etc.

Accesibilitate

Pentru doar $50 pe luna puteti detine actiuni la Google (NASDAQ: GOOG), Berkshire Hathaway (NYSE: BRK.A) si la o serie de alte instrumente financiare scumpe prin intermediul fondurilor de investitii.

bluerock lightbulb planning

Argumente Contra

Pe de alta parte, nu aveti control asupra fondurilor de investitii: nu puteti influenta achizitiile si vanzarile si nu stiti niciodata structura exacta a fondului la un moment dat. Mai mult, nu puteti urmari modificarile in timp real ale instrumentelor dvs. de fond, asa cum puteti face cu actiuniile. Cand cumparati sau vindeti unitatile dvs. nu aflati valoarea acestora in momentul cumpararii sau vanzarii decat cu cateva ore mai tarziu, deoarece fondul are nevoie de ceva timp pentru a calcula valoarea activului net. Sunteti obligat sa platiti taxe de administrare in fiecare an, chiar daca fondurile in care ati investit dau rezultate.